ZHUCHENG JINLONG MACHINE MANUFACTURE CO.LTD е високотехнолошка технолошка компанија за заштита на животната средина, основана под раководство на вниманието на различни оддели и политики за реструктуирање според потребите на развојниот статус на кинеската индустрија за заштита на животната средина.

Прочитај повеќе

ВЕСТИ

 • Интегрирана машина за седиментација со воздушна флотација

  Интегрираната машина за таложење со воздушна флотација, позната и како интегрирана машина со воздушна флотација, главно се применува за третман на разни видови отпадни води чија тежина на флок е блиску до водата по реакцијата.Широко се користи во машинската, хемиската индустрија, лесната текстилна, транспортната, прехранбената и другите индустрии, особено за третман на отпадни води за дупчење на нафтени полиња, вода за повторно вбризгување на нафтено поле и рафинерија...

  Прочитај повеќе
 • Краток вовед на високо-ефикасен ротационен микрофилтер

  Микрофилтер Преглед на производот: Микрофилтерот, исто така познат како машина за обновување влакна, е механички уред за филтрирање, кој е погоден за одвојување на ситните суспендирани супстанции (како што се влакната од пулпа итн.) во течноста до максимален степен за да се постигне целта на двофазно одвојување цврсто-течно.Разликата помеѓу микрофилтрацијата и другите методи е во тоа што јазот на филтерскиот медиум е многу мал.Со помош на центрифугалната сила на ротација на екранот, микрофилтерот...

  Прочитај повеќе
 • Дехидратор за преса за завртки, опрема за одвојување на цврсти-течни

  Завртката преса е вид на опрема која користи физичко истиснување за да се дехидрира.Опремата е составена од погонски систем, кутија за напојување, шрафче за завртки, екран, пневматски блокирачки уред, картер, рамка и други делови.Материјалите влегуваат во опремата од кутијата за напојување и се стискаат со прогресивен притисок под преносот на шрафот за завртки.Вишокот вода се испушта од штекерот преку екранот, а дехидрираните материјали се транспортираат со шрафот за завртки, дигалката и блокирањето д...

  Прочитај повеќе
 • Карактеристики и процес на опрема за третман на отпадни води во фабрика за храна

  Канализацијата произведена од храна отсекогаш го мачела нашиот живот.Канализацијата од прехранбените претпријатија содржи различни неоргански и органски загадувачи, како и многу бактерии, меѓу кои и ешерихија коли, можни патогени бактерии и разни бактерии, така што квалитетот на водата е матна и нечиста.За третман на отпадни води од храна, потребна ни е опрема за третман на отпадни води од храна.Карактеристики на опремата за третман на отпадни води во фабрика за храна: 1. Комплетниот сет на опрема може да се закопа под замрзнатиот слој или да се постави на ...

  Прочитај повеќе
 • Механичка опрема за пулпирање, јазли со двојни завртки

  Хемиско механичко пулпирање е метод на пулпирање кој користи хемиско предтретман и посттретман со механичко мелење.Прво, спроведете благ предтретман (потопување или готвење) со хемикалии за да отстраните дел од хемицелулозата од дрвените чипови.Лигнинот е помалку или речиси не растворен, но меѓуклеточниот слој е омекнат.После тоа, мелницата со диск се користи за пост-третман за мелење на омекнати дрвени чипсови (или чипс од трева) за да се одделат влакната во пулпа, што се нарекува хемиски механизам...

  Прочитај повеќе